landslag
svensk fotboll
fotboll
Sveriges herrlandslag i fotboll

Kommer Zlatan spela i VM?


Svenska fotbollsfans har i flera år nu undrat huruvida den svenska fotbollsstjärnan har för avsikt att representera Sverige i VM 2022. Janne Andersson har själv uttryckt en stark längtan till att återigen ha fotbollslegenden med i landslaget, och det är inte svårt att förstå varför förbundskaptenen känner så. Zlatan har gång på gång visat världen att han har det som krävs för att lyfta landslaget till nästa nivå. Den svenska fotbollstjärnan har vunnit 31 fotbollstroféer genom karriären, men VM-seger har det aldrig blivit. Lyckas han ta hem VM-guld för Sverige i nästa år blir det ett legendariskt slut till en redan legendarisk karriär.

Det är nu eller aldrig

Zlatan är utan tvekan en av de bästa fotbollstalangerna Sverige någonsin producerat. Legenden har ansvarat för hela 62 mål i landslaget, och när han presterar på topp är han en av världens bästa spelare.

Åldern utgör dock ett krypande problem för Zlatan. När det äntligen är dags för VM 2022 kommer han vara 41 år gammal, och det finns ingen garanti på att han kan prestera lika bra som vi är vana vid med tanke på åldern. Fotbollslegenden har själv uttryckt oro över detta och förklarar att en comeback endast kommer ske om han känner att han kan prestera minst lika bra som han gjort förut. En svår skada lik den vi såg inför EM är något som absolut inte får hända igen.

Sveriges chans för guld

Det finns absolut inga svenska fotbollsfan som inte skulle uppskatta VM-guld i fotboll. Med Zlatan tillbaka i landslaget finns det ännu hopp. Hur ser Sveriges chans till vinst ut? Enligt oddsen på sidor som hajper.com ser vägen mot VM-guld inte särskilt ljus ut för Sverige, men chansen finns ännu, med rätt strategi och rätt spelare. Det enda man kan göra som fan är att visa sitt absoluta stöd för både Zlatan och resterande fantastiska atleter i landslaget.

Inte alla som välkomnar Zlatan

Det är inte alla som med öppen famn välkomnar Zlatan tillbaka till landslaget. Många fans minns hur det var förr, när Zlatan regerade och alla andra skickliga spelare i laget kändes mer som en backup-kör för fotbollslegenden snarare än lagkamrater. Perioden utmärktes av ett sämre lagarbete, trots bra prestationer från Zlatan själv. Med Zlatans avgång lyckades landslaget enligt experter äntligen börja samarbeta som ett riktigt lag igen, och det är många fans som idag är oroliga över att Zlatans återkomst innebär ett tillbakakliv vad gäller lagarbete och laganda.

Men det är förstås många (och många fler) som är riktigt trogna Zlatanfans, och är otroligt ivriga över att få se fotbollslegendarens retur till gräsmattan. De påpekar att Zlatan tidigare påvisat bättre lagarbete, exempelvis vid VM-kval mot Georgien där han levererade en riktigt bra assist tillsammans med Viktor Claesson. Bättre lagarbete än så blir det väl inte!

Vare sig Zlatans medverkande i landslaget lönar sig eller ej är något som man måste vänta på att se, men hans status som bästa svenska fotbollsspelare blir svår att neka. Han var ett otroligt tillägg till laget i VM 2006. Det är åtminstone något som alla, både Zlatanfans och Zlatanhatare, måste erkänna.