landslag
svensk fotboll
fotboll
Sverige i EM

Hur ser Sveriges chanser ut i EM 2021?


I sommar är det dags för nästa Europamästerskap på fotbollens herrsida. Det är därmed hög tid att ladda upp inför vad som komma skall. Hur ser Sveriges chanser ut att göra ordentligt avtryck på turneringen? Vilka håller oddsmakarna som favoriter att vinna?

Fotboll är världens tveklöst största sport och EM är en av dess absoluta höjdpunkter. För supportrarna innebär det därför en både spännande och underhållande månad med tätt spelschema. För den som kommer att engagera sig ytterligare med betting finns det många spelbolag att vända sig till både inför och under turneringens gång. Likaså finns det ett gäng oddsbonusar att ta del av och stora matcher att spela på.

fotbollsarena


Kan Sverige rucka på toppnationerna?
Efter det starka världsmästerskap Sveriges landslag gjorde 2018 finns det stora förhoppningar på att man gör det bra även i EM. Janne Anderssons trupp har under de senaste åren dessutom fått bättre form, detta med spännande, kreativa forwards i Alexander Isak och Dejan Kulusevski som skapar sig stora namn ute i Europa.

Vi har förstås också Zlatan Ibrahimović återkomst som en joker i leken. Milan-stjärnans uppvisning i VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo bådade gott där han orkestrerade hela tre mål. Att 39-åringen nu förlängt med sin klubb indikerar att han bara ser framåt, vilket naturligtvis kommer göra att svenska fansen hejar extra hårt på honom.

Med spetsen framåt finns det goda skäl att tro på ett starkt Europamästerskap för Sveriges del. Det som däremot talar för att Blågult får det svårt är gruppen de hamnat i med supernationen Spanien, jämnstarka Polen och Slovenien. Premiären blir mot Spanien, en nyckelmatch där landslaget får möjligheten att sätta ton och visa vad de vill åstadkomma under mästerskapet. Åker man på en förlust blir det ett måste att resa sig snabbt och plocka resultat i de följande två matcherna. Sist ut är matchen mot Polen, som kan bli en otäck nagelbitare.

Så säger oddsmakarna
De oddsmakare som spår kulan inför EM 2021 håller föga förvånande inte Sverige som en av favoriterna att vinna mästerskapet. Det rör sig snarare om de typiska europeiska titanerna, med störst fördel till England som man i år förväntar sig vinner sitt första EM-guld någonsin. Laget har fördelen att få spela sina eventuella finalmatcher framför publik på grandiosa Wembley Stadium.

Gällande favoritskapet är det dock flera länder som hakar på England tätt upp i topp; Belgien, Frankrike och Tyskland placerar sig alla nära England. Med spelare som Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois har Belgien en gyllene generation som kan besegra allt motstånd. Detta har de gemensamt med regerande VM-mästarna Frankrike och ett erfaret Tyskland, som genom åren vunnit många mästerskap.

Oavsett hur det går för Sverige och de andra nationerna i EM 2021 blir det en spännande resa för världens fotbollsfans att följa med på. Mästerskapet inleds den 11:e juni och pågår fram till 11:e juli.