landslag
svensk fotboll
fotboll
Sverige i EM

Favoriterna i EM för herrlandslaget – grupp för grupp


Har du börjat tagga inför fotbolls-EM 2020, den där turneringen som numera kommer att gå av stapeln 2021? På grund av det rådande världsläget blev förra sommarens tilltänkta EM-turnering som bekant framflyttad ett år. Fördelen med omplaneringen är att vi fått extra mycket tid att bygga upp suget för landslagsfotboll på högsta nivå. För att stilla otåligheten en aning tänkte vi gå igenom samtliga av turneringens grupper och ta en titt på hur spelbolagen tror att det kommer att gå i var och en av dem. Nyfiken på hur oddsen skiljer sig åt på olika spelsidor? Du kan själv kolla upp oddsen i grupperna genom att besöka https://www.casinoguide.se/ och klicka dig in hos ett rekommenderat spelbolag som har odds.

fotboll


Grupp A
Grupp A består av de fyra nationerna Italien, Schweiz, Turkiet och Wales. Det är ingen tvekan om att Italien är storfavoriten i den här gruppen. Samtliga spelbolag presenterar lägst odds på Italien, och även därefter är de flesta bettingsidor så gott som helt eniga. Schweiz ses som det land som har störst chans att utmana om gruppsegern, följt av Turkiet och därefter Wales.

Ska vi tro spelbolagen så kommer det alltså att bli en enkel resa genom gruppen för Italien, men vem som kniper den andra slutspelsplaceringen är betydligt mer ovisst.

Grupp B
I grupp B hittar vi två av våra nordiska grannar, Danmark och Finland, tillsammans med Belgien och Ryssland. Bettingsidorna är rörande överens om att Finlands chanser att ta sig vidare ur gruppen är minimala och de är i nästan lika säkra på att Belgien, med sitt namnkunniga lag, kommer att stå som gruppsegrare.

Huruvida Danmark eller Ryssland kommer att nå slutspelet råder det däremot delade meningar om, men de flesta spelbolag erbjuder aningen lägre odds på våra danska grannar.

Grupp C
EM:s grupp C är hem till Nederländerna, Ukraina, Österrike och Nordmakedonien. Precis som för grupp B, så är spelbolagen rörande överens om vem som har högst chans att vinna gruppen (Nederländerna) och vem som har lägst chans (Nordmakedonien).

I den här gruppen tros det dock bli ännu jämnare om andraplatsen, än i grupp B. Vem som har lägst odds av Ukraina och Österrike skiljer sig åt från bettingsajt till bettingsajt.

Grupp D
England, Kroatien, Tjeckien och Skottland kommer att göra upp med varandra i grupp D. I den här gruppen kommer vi alltså att få se en repris av VM-semifinalen 2018. Den gången vann Kroatien mot England med 2-1. Trots det ses England som en relativt klar favorit till att vinna grupp D, med Kroatien som den självklara tvåan.

Både Tjeckien och Skottland tros ha väldigt små chanser att avancera till slutspelet, och Skottland är det land som spelbolagen i regel verkar tro på minst.

Grupp E
I Sveriges grupp E hittar vi även Spanien, Polen och Slovakien – och enligt bettingsidorna så har vi svenskar en riktig rysare att se fram emot. Spanien är den solklara favoriten i gruppen, men oddsen på Polen och Sverige är däremot väldigt jämbördiga på många spelsidor. En del av dem håller dock Polen som en marginell favorit framför Sverige.

Slovakien ser ut att få nöja sig med att deltaga, om oddsen visar sig stämma.

Grupp F
Det råder inga tvivel om att grupp F bär stämpeln som “dödens grupp” inför EM-turneringen – för vad sägs som Frankrike, Tyskland och Portugal i samma grupp? Stackars Ungern är det fjärde laget i gruppen och, föga förvånande, en riktig högoddsare på alla bettingsajter.

Världsmästaren Frankrike ses hos många spelbolag som en knapp favorit i gruppen, med Tyskland hack i häl, men på några sidorna är rollerna ombytta. Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen har utan tvekan kapacitet att mäta sig med de två favoriterna, men om oddsen är indikation på någonting så kommer de att få nöja sig med en tredjeplacering i gruppspelet.

Sommaren och EM-turneringen är fortfarande en bit bort, men den närmar sig med stormsteg. Vilket landslag tror du drar det längsta strået i slutändan?