landslag
svensk fotboll
fotboll
Sveriges herrlandslag i fotboll

VM 2022 närmar sig – hur ser Sveriges chanser ut i VM-kvalmatcherna?


Om några dagar blir det äntligen dags för det svenska landslaget att imponera på världsscenen igen. Sverige har förstås ännu inte vunnit något VM-guld, men denna säsong kan komma att bli helt annorlunda med Zlatan tillbaka i truppen.

Den 2:a september sätts allt igång igen, då Sverige spelar på hemmaplan i Friends Arena mot Spanien. Det svenska landslagets chanser ser riktigt bra ut, särskilt med tanke på att Spanien varken har Ramos eller Pedri i truppen – toppstjärnor som de definitivt kommer sakna i matchen på torsdag. Men inget är hugget i sten ännu, och matchen blir säkerligen en svår en för Sverige hursomhelst. Torsdagsmatchen blir den första av två mot Spanien. Hur ser Sveriges chanser ut?

Resultatet i EM kan komma att upprepas

Som bekant blev resultatet 0-0 när Sverige och Spanien sist möttes på gräsplanen i somras. Spanien var mer aktiv under matchen, med långt fler passningar och målförsök, men Sveriges försvar presterade var rentav ogenomtränglig och det resulterade därför i ett dödläge för bägge lag. Matchen spelades endast några månader tidigare. Hur mycket kan egentligen ha ändrats sedan dess? Risken finns att samma resultat upprepas, men med Spaniens förlust av stjärnorna Ramos och Pedri kan det vara Sverige som har övertaget.

Oavsett resultatet kommer det garanterat bli en riktigt spännande match, trots att oddsen ter sig vara överväldigande på Spaniens sida i skrivande stund. För dig som älskar Live fotboll kan en satsning på Sverige alltså vara att rekommendera: det är ett sätt att stötta landslaget samtidigt som chansen finns för en riktigt storvinst. Sämre chans till vinst innebär förstås bättre odds!

Hur blir det för Spanien utan stjärnorna?

Utan Ramos och Pedri kan både Spaniens försvar och anfall lida. Spanien presterade förvisso bra mot Kosovo i mars, och mot Sverige i somras, men med nytt och spännande blod i det svenska landslaget kan det bli svårt för Spanien att klara pressen utan sina toppstjärnor. Ramos är för närvarande vadskadad, vilket drabbat både debuten i PSG och medverkandet i den uppkommande kvalmatchen mot Sverige.

Tyvärr kommer Sveriges egna toppstjärna Zlatan inte medverka i matchen på torsdag, men han närmar sig snart återkomsten och hoppas kunna spela mot Lazio den 12:e september. Huruvida återkomsten kan komma så tidigt återstår att se, men med Zlatan i truppen ser vägen framåt riktigt ljus ut för Sverige.

Sammanfattning

Oddsen ter sig ligga på Spaniens sida inför VM-kvalmatchen den 2:a september, men situationen är långt ifrån hopplös för det svenska landslaget. Med förlusten av Sergio Ramos och Pedri för Spanien har Sverige en god chans att vinna matchen trots att Zlatan dessvärre inte kan medverka till följd av skada. Utan stjärnorna kan det bli riktigt svårt för Spanien, vilket gör en satsning på Sverige ett bra val för dig som älskar att heja på svensk fotboll!